İstanbul'da Gezilecek Yerler

Gezmeye Doyamayacağınız İstanbul...
İstanbul’da gezilecek yerler denince aklımıza yüzlerce yer gelebilir. Daha önce hiç İstanbul’a gitmemiş iseniz bu sayfayı sonuna kadar görüntülemenizi tavsiye ederim. Eğer gitmiş, akrabanızın evinde kös kös oturuyor, “İstanbul’un neresini gezebilirim” diyor iseniz en doğru blogdasınız.
Liste bayağı kalabalıktır ve sürekli aklıma geldikçe güncel tutmaya çalışacağım. öncelikle İstanbul’u tanımak için hakkında bir kaç tarihi bilgi ve harita sunmak istiyorum.
Gel gelelim, İstanbul’da kaç tane ilçe var ?
Parmakla saymaya kalktım, kafam karıştı. Google amcadan yardım alarak 39 Adet Olduğunu Öğrendim.
AVRUPAAVRUPAANADOLU
ArnavutköyEyüpAdalar
AvcılarEsenlerAtaşehir
BağcılarEsenyurtBeykoz
BahçelievlerFatihÇekmeköy
BakırköyGazi Osman PaşaKadıköy
BaşakşehirGüngörenKartal
BayrampaşaKağıthaneMaltepe
BeşiktaşKüçükçekmecePendik
BeylikdüzüSarıyerPendik
BeyoğluSilivriSancaktepe
BüyükçekmeceSultangaziSultanbeyli
ÇatalcaŞişliŞile
ZeytinburnuTuzla
Ümraniye
Üsküdar

İstanbulda 3 bin küsür camii olduğunu diyanet bakanlığından öğrendim ve git gide artış göstermekte.
En Meşhur olanlar arasında ilk 10 Camii
Sultanahmet Camii, Süleymaniye Camii, Eyüp Sultan Camii, Fatih Camii, Ortaköy Camii, Rüstem Paşa Camii, Beyazıt Camii, Şehzade Camii, Kalenderhane Camii, Sokullu Mehmet Paşa Camii
Diyanet İşleri Başkanlığı istatistiklerine göre, Türkiye’de 84 bin 684 cami bulunurken, İstanbul 3 bin 190 cami sayısıyla en çok caminin bulunduğu il oldu. İstanbul’u 3 bin 87 ile Konya, 2 bin 875 ile Ankara takip etti. Tunceli 120, Yalova 155 ve Kilis ise 213 cami sayısıyla en az cami bulunan iller oldu.








Görsellerle birlikte size İstanbul’da gezilecek yerler olarak 100 tavsiye ettiğimiz yeri aşağıda sıraladık.

Eminönü

Eminönü
Eminönü: “mağazarlar çok pahalı, boşver eminönünden alırız.” dedikleri yer tamda burası. uygun fiyatta aklınıza ne geliyorsa bulabilirsiniz. Önemli bir uyarı yapacağım, geziye eminönünden başlayacaksınız aç gelin ve öğlen yemeğini beyaz et seviyorsanız burada satan yerlerden balık ekmek alarak muazzam bir lezzetle yapabilirsiniz. ikinci resim bunun üzerine olacaktır.

Eminönü – Balıkçılar

Eminönü balıkçılar
Eminönü Balıkçılar: Balıkçıların El lezzeti ve denizin tuz kokusu üstüne mükemmel bir keyif vermekte, yanlız resme aldanıp orayı boş sanmayın, ayakta yiyenler bile var.. oturabilirseniz ne mutlu, şansınıza artık.

Galata Köprüsü

Galata Köprüsü
Galata Köprüsü: Galata Köprüsünün Altında Şık restoran’lardan birine oturup hem yemeğinizi yiyebilir hemde denizin keyfini çıkartabilirsiniz.

Galata Kulesi

Galata Kulesi
Galata kulesi: Tarifi olmayan bir manzarası var ve kulenin tepesine ücretli olarak kahvaltı hizmeti alabilirsiniz. Galata Kulesi 2014 ve 2015 yılı güncel giriş ücreti yerli ziyaretçiler için 6,5 TL yabancı ziyaretçiler in ise 13 TL‘dır. Öğrenci indirimi veya müze kart maalesef geçerli değil. 5 yaşından büyük çocuklardan ücret alıyorlar.

Türk Telekom Arena


Türk Telekom Arena: Eğer Galatasaraylı iseniz, onca yolu gelmişsiniz Türk Telekom Arena’ya uğramadan mı döneceksiniz. Türk Telekom Arena, ya da Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Arena İstanbul’un Sarıyer ilçesinde yer alan çok amaçlı stadyum, Galatasaray’ın iç sahadaki futbol maçlarına ev sahipliği yapmaktadır.

Şükrü Saraçoğlu

Şükrü Saraçoğlu
Şükrü Saraçoğlu: Aynı şekilde Fenerbahçeli kardeşlerimizde Saraçoğlu’na uğramadan dönmezler diye düşünüyorum ben.. Ülker Şükrü Saracoğlu Stadyumu, Ülker Stadyumu ya da resmi adıyla Ülker Stadyumu Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi İstanbul, Kadıköy’de bulunan, Fenerbahçe’nin maçlarını oynadığı 50.509 seyirci kapasiteli stadyumdur.

Beşiktaş Vodafone Arena

Beşiktaş Vodafone Arena: Yapımı için Beşiktaşlıların yaklaşık üç yıldır beklediği Vodafone Arena 10 Nisan 2016 Pazar günü Cumhurbaşkanı tarafından açılmıştır. Eğer yolunuz düşerse muhakkak uğrayın.

İstanbul Boğaz Köprüsü

bogaz-koprusu
Ortaköy tarafı veya  yeniköy tarafından güzel bir akşam yemeğine manzara olarak kullanabilirsiniz 

Yavuz Sultan Selim Köprüsü

yavuz-sultan-selim-koprusu
Yavuz Sultan Selim Köprüsü: Üçüncü Boğaz Köprüsü ya da Yavuz Sultan Selim Köprüsü, İstanbul Boğazı’nın Karadeniz’e bakan kuzey tarafında inşa edilen köprü. İsmi dokuzuncu Osmanlı padişahı ve ilk Osmanlı halifesi I. Selim’e ithafen verilmiştir.

Rumeli Hisarı

Rumeli-Hisarı

Rumeli Hisarı: Osmanlı döneminde, İstanbul Fethi sırasında Anadolu Hisarı’ndan halat çekmek için yapılmış olan etrafı kalelerle kaplı Rumeli Hisarı günümüzün vazgeçilmez mekanları arasında yer alır. Hem turistlerin hem İstanbul’da yaşayanların kesinlikle bir hafta sonu kahvaltısı için aynı zamanda da tarihi yapıyı görmek için gitmesi gereken mekanlardandır.

Çırağan Sarayı

Çırağın Sarayı
Çırağan Sarayı: Sultan Abdülaziz tarafından yaptırılan Çırağan Sarayı bir dönem konumu itibariyle “Beşiktaş Sarayı” olarak da anılmaktaydı. Büyük bir ihtişama ve görkeme sahip olan saray, bugün düğün, balo, parti gibi organizasyonların düzenlendiği bir mekan halini almıştır. Böyle bir mimariyi görmek, geçmişten bir hava solumak isteyenlerin çeşitli organizasyonlar için uğrak yeri olmuş, bir çok yerli yabancı turisti ağırlamaktadır.

Kapalı Çarşı

Kapalı Çarşı
Kapalı Çarşı: Aradığınız bir çok şeyi bulabilir, yeni şeyler keşfedebilirsiniz. ama yine de siz kıymetli eşyalarınızı güvende tutun.

Anadolu Hisarı

Anadolu Hisari resimleri
Anadolu Hisarı: 14. yüzyılda Yıldırım Beyazıt tarafından yaptırılmış. Avrupa yakasındaki Rumeli Hisarı ve Anadolu Hisarı boğazın en dar yerinde bulunuyorlar. Eskiden küçük bir balıkçı köyü olan Anadolu Hisarı semti, şimdi renkli tarihi evleri ile dikkat çekiyor.

Süleymaniye Camii

Süleymaniye-Camii
Süleymaniye Camii: İstanbul’da aynı isimdeki semtte yer alan, Mimar Sinan tarafından yapılmış olan şehrin en büyük ve görkemli camii’sidir.

Fener Balat Cibali

Fener-Balat-Cibali
Fener Balat Cibali gezisinde mutlaka görülmesi gereken yerlerden biri Cibali Kapı. İstanbul’un Fethi sırasında, Cebe Ali Bey önderliğindeki Osmanlı Yeniçerileri, İstanbul’a ilk defa buradaki sur kapısını kırarak girmişler.

Cihangir

Cihangir
Bir çok dizinin de çekildiği ve merak konusu olan yer işte burası. ziyaret etmeniz gereken yerlere arasında.

Bebek Sahili

Bebek-Sahili
Parasız gezilecek olan bebek sahilini, pahalı restoran ve çay bahçelerine uğrayarak gezebilirsiniz.

Emirgan Korusu

Emirgan Korusu: Ölmeden Önce görmeniz gereken çiçek tarlaları arasında listeye giren emirgan korusu, türkiyenin ve dünyanın her yerinden ziyaretçi çekmekte. bir nevi cennetten bir bahçe. ilgili konuya buradan ulaşabilirsiniz.
Atatürk Arboretumu






Atatürk Arboretumu

Atatürk Arboretumu: İstanbul’un gezilecek yerlerinden en güzel yerlerinden diyebilirim. 2017 Mayıs ayında gittim ve bayıldım diyebilirim.

Kuzguncuk Evleri

Kuzguncuk Evleri
Kuzguncuk eski bir semt. İlk Musevi yerleşim yeri olarak bilinir ve Üsküdar-Beylerbeyi arasında kalır. Zamanla Rum’lar ve özellikle Ermeni’lerin bu bölgeye göç etmesi ile bölge 3 dinin buluştuğu yer haline gelmiş. Fakat şu an semtte yaşayan azınlık kesim yok denecek kadar azmış.

Laleli Taşhan

Taşhan
Laleli Taşhan: Televizyonlardan da aşina olduğunuz bu yer, bir çok film ve dizilerin çekildiği mekanlardan önde gelenleri. içerisinde bir çok cafe ve restorant mevcüttur.

Ayasofya Müzesi

Ayasofya Müzesi: Ayasofya müzesi ile Sultanahmet Camii arasında kalan Haseki Hürrem hamamı bir Mimar Sinan eseri. Hürrem Sultan Kanunu’nin Rus asıllı karısı. Bu nedenle Roxelena hamamı diye anılıyor. Bugün halı-kilim satıcılarının sergi alanı olarak kullanılıyor.

Yerebatan Sarnıcı

yerebatan-sarnici
Yerebatan Sarnıcı, Bizans döneminde bu çevrede geniş bir sahayı kaplayan, imparatorların ikamet ettiği büyük saray ve bölgedeki diğer sakinler için su deposu olarak kullanılmıştır. İstanbul’da bulunan en büyük sarnıç olmakla beraber, mimarisinde Doğu Roma izleri görülür. Gerçek adı Bazilika Sarnıcı’dır. Fakat, sütunların görünüşünden dolayı, halk arasında ”Yerebatan” ismini almıştır.

Gülhane Parkı

Gülhane Parkı
İstanbul’un en güzel açık hava merkezlerinden biri olan Gülhane Parkı, Osmanlı döneminde Topkapı Sarayı’nın has bahçelerinden biriydi. Şimdiyse güzel vakit geçirmek ve yürüyüş yapmak isteyen bir çok insan için ideal bir yeşil alan olma görevini sürdürüyor.

Topkapı Sarayı

Topkapı Sarayı
1478 yılında İstanbul’un fatihi Fatih Sultan Mehmet tarafından yaptırılan Topkapı Sarayı konumu, ihtişamı ve mimarisiyle büyüleyici bir yapı. Osmanlı Döneminde bir çok padişaha ev sahipliği yapan saray, günümüzde milyonlarca turistin uğrak noktası.

Çırağan Sarayı

Çırağan Sarayı
Çırağan Sarayı: Sultan Abdülaziz tarafından yaptırılan Çırağan Sarayı, İstanbul’da görülmesi gereken en önemli yapılardan biridir. Saray günümüzde ise bir çok büyük organizasyonun düzenlendiği büyük ve lüks  bir otel olarak kullanılıyor.

Dolmabahçe Sarayı

Dolmabahçe Sarayı
Osmanlı Kaptan-ı Derya’sının gemilerinin demirlendiği bir alan olarak kullanılan Dolmabahçe Sarayı ardından cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Atatürk’ün İstanbul ziyaretlerinde yaşadığı evi olması ve 10 Kasım 1938 tarihinde hayata gözlerini burada yumması nedeniyle de binlerce insanın akın ettiği büyük bir yapı.

Süleymaniye Hamamı

Süleymaniye Hamamı
Kanuni Sultan Süleyman döneminde Mimar Sinan’a yaptırılan Süleymaniye Hamamı, bugün binlerce turistin görmek için uğradığı özel bir yapı.

Cağaloğlu Hamamı

Cağaloğlu Hamamı
Osmanlı mimarisi ile barok üslubun harmanlandığı bir mimariye sahip olan hamam, Çemberlitaş Hamamı gibi çifte hamam olarak tasarlanmıştır. Yerebatan yakınındaki hamam, I. Mahmut döneminde yaptırılmıştır.(1740/1741). Barok üsluptaki yapının soğukluk ve sıcaklık bölümlerinin düzenlenişinde, klasik osmanlı mimarlığından farklı özellikler görülür.

Adalar – Büyükada

Adalar - Büyük Ada
Büyükada, Heybeliada, Burgazada gibi bildiğimiz takım adalar eski dönemlerde Prens Adaları olarak da bilinmekteydi. Bunun nedeni ise Bizans İmparatorluğu döneminde taç giymiş bir çok saray mensubu İstanbul’a uzak olduğu için bu adalara sürgün edilmiş, ve buralarda yaşamak durumunda kalmıştır. Günümüzde ise nostaljik havası, hala kullanılan faytonları ve trafiğin olmaması nedeniyle hafta sonu kaçamaklarının ilk adresleri haline gelmiştir. Adalar, piknik yapmak, bisiklete binmek, nostaljiyi tatmak isteyen yerli yabancı bir çok turistin gözdesi haline gelmiştir.

Yedikule Hisarı

Yedikule-Hisari
İstanbul’un en eski açık hava müzelerinden biri olan Yedikule Zindanları diğer bir deyişle Yedikule Hisarı günümüzde kültürel etkinliklerin, konserlerin ve çeşitli organizasyonların düzenlendiği tarihi bir mekan halini almıştır. Böyle bir mimarinin içerisinde düzenlenmiş organizasyona katılmak yerli yabancı turistlerin ilgisini çekmektedir.

Miniatürk

Miniatürk: Bir çok eserin maketlerinin sergilendiği bir mekandır. Topkapı Sarayı, Anıtkabir, Mevlana Türbesi gibi çeşitli yapıtları burada maket olarak toplu halde görmek ve hakkında bilgi sahibi olmak mümkündür. 2003’ten beri turistlerin İstanbul’a adım attıkları andan itibaren ilk gidecekleri ve mutlaka görülmesi gereken mekanlar arasında yer alır.

Hidiv Kasrı

Hidiv Kasri
Hidiv Kasrı: Her biri künyeli ve soy kütüğüne sahip ağaçlarla kaplı geniş bir koruluğun ortasındaki Hıdiv Kasrı tam anlamıyla bir saray yavrusu. Ünü Avrupa’ya kadar giden harika bir boğaz manzarasınada sahip.1000 m² alan üzerine yaptırılan Boğaz tepelerinden iki kıtayı birleştiren binanın kuleside İstanbul’un zamanında buharla çalışan ilk asansörlerinden birine sahip. Restarasyonu için İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından hiçbir masraftan kaçınılmayan kasırın tüm salonlarında Restoran t hizmeti verilebilmektedir.

Anadolu Kavağı / Yoros Kalesi

Yoros Kalesi: Yoros kalesi İstanbul’da Anadolukavağı sırtlarındaki Doğu Roma döneminden kalma kaledir. Olağan üstü bir manzaraya sahip oluşu, yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor.

Panorama 1453 Müzesi

Panorama 1453
Panorama 1453 Müzesi: Panorama 1453 Tarih Müzesi olarak bilinen İstanbul-Topkapı’da bulunan bu müze, Fatih Sultan Mehmet’in İstanbul’u fethedişinin, bir odada top sesleri, Mehter Takımı’nın ve Osmanlı atlarının kişnemesinin efekt olarak verildiği panoramik bir müzedir.

Çamlıca Tepesi

Çamlıca Tepesi: Büyük Çamlıca Tepesi İstanbul Anadolu Yakası Üsküdar ilçesi sınırlarında yer alır. Büyük Çamlıca Tepesi denizden 268 m yüksekliktedir ve Nurbaba Tekkesi ve TV verici kuleleri burada yer alır. Meşhur Çamlıca Gazoz da buraya ait diye biliyorum.

Japon Bahçesi

Japon Bahçesi: Liste’ye sonradan eklediğimiz japon bahçesi istanbul’un az bilinen ama gidip görülmesi muhakkak icap eden yerlerinden biridir. detayları bağlantıya tıklayarak inceleyebilirsiniz.

Fatih Korusu

Fatih Korusu: Eski adı Otağtepe, yeni adıyla Fatih Korusu Tema Vehbi Koç Doğa Kültür Merkezi olmuştur. Fatih Sultan Mehmet Köprüsü ve Boğaziçi Köprüsünü seyredebilirsiniz. İkinci köprü olan Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nün Anadolu yakasındaki ayağı çok net görülebilmektedir. Boğaz manzarasının en güzel görüldüğü yerlerdendir. Burada kafe tarzı bir yer bulunmuyor. Koruyu akşam saat 17.30’dan sonra açık bulmak pek mümkün değil. Yazın sıcak günlerinde tepe olduğu için güneş ışınları direkt geliyor, kapalı bir mekân olmadığı içinde bazen rahatsız edebiliyor.

Pierre Loti Tepesi

pierre-loti-tepesi
Pierre Loti Tepesi: Eyüp Sultan Türbesi’ni ziyaret ettikten sonra çıkış kapısının sağından gidin. Duvar bitiminden yine sağa dönüp mezarlığa giden yola girin. 7-8 dakika yürüdükten sonra ikinci sapağının köşesine raptedilen levhanın gösterdiği istikameti takip ederek Eyüp Sultan Tepesi’nin dereye bakan yamacında Zübeyir Gündüzalp, Mustafa Nezihi Polat, Tahiri Mutlu, Sadullah Nutku, Bekir Berk ağabeylerin mezarları bulunmaktadır. Yukarı doğru yine 3-4 dakika çıktığınızda üçüncü sapakta merdivenlerle çıkılan yol Necip Fazıl Kısakürek’in kabrine gider. Yokuşu bitirirken manzarayı temaşa ederek ilerleyin. Piyer Loti’ye ulaştığınızda Eyüp’ten aldığınız sıcak simidin yanına bir bardak çay alabilirsiniz.

Madame Tussauds İstanbul Balmumu Müzesi

Madame Tussauds İstanbul Balmumu Müzesi: 2016 Kasım ayında açılışı gerçekleşen müze, artık İstanbul’da ziyaretçilerini ağırlıyor. 60 ünlü ismin yer alacağı Madame Tussauds İstanbul’da Osmanlı ve Cumhuriyet dönemlerinde tarihi bir gezinti yapabilir, Türkiye’den birçok ismin yanı sıra çok sayıda uluslararası müzik, spor ve film yıldızıyla da tanışabilirsiniz.

Şile Deniz Fenerli

Şile Deniz Feneri
Şile Feneri, İstanbul’un Şile ilçesinde bulunan ve İstanbul Boğazı ile Karadeniz’e hizmet veren deniz feneridir.

Taksim – Beyoğlu – İstiklal Caddesi

Taksim
İstiklâl Caddesi, İstanbul’un en eski semtlerinden biri olan Beyoğlu’nda Tünel ile Taksim Meydanı arasında uzanan ve 19. yüzyılın sonlarından beri Türkiye’nin en ünlü caddelerinden biri olma vasfını koruyan cadde.

Kilyos Plajı

kilyos-plaj
Bir sahil köyünde yemek yemek, trafik kargaşasından uzak ve sakin bir ortamda deniz ve doğa içinde hafta sonu tatili ve dinlencesi yaşamak istiyorsanız, İstanbul Sarıyer ilçesinin bu güzel beldesi Kilyos’u ziyaret edebilir, yaz aylarında plaj ve deniz keyfini sürebilirsiniz.

Haydarpaşa Garı

haydarpasa-gari
Haydarpaşa Garı, 1908’de İstanbul – Bağdat Demiryolu hattının başlangıç istasyonu olarak inşa edilen tren garıdır. Gar, TCDD’nin ana istasyonudur. İstanbul’un Anadolu yakasında, Kadıköy’de bulunur.

İstanbul Akvaryum

istanbul-akvaryum
Herkesin gidip görmesi için mükemmel bir yer. çoluk çocuk tombalak toplayıp gidilesi bir yer çünkü. içerisi tam bir görsel şölen gibi.

Vialand – Lünapark

vialand_lunapark
İstanbulun En büyük lunaparkı diyebiliriz. içerisinde yok yok. detayları resmi sitesinden inceleyebilir, hem çocuklarınızın hemde eğlendirmek için birebir. çok eğleneceksiniz çok.

Haydarpaşa

haydarpasa

Sultanahmet Camii

Sultanahmet Camii
Kapısında güvercinlere yem vermeyi ihmal etmeyin, ee hazır gitmişsiniz bir akşam namazını kılın diyerek akıl verecek değilim ya 🙂

Kız Kulesi

Kız Kulesi
Kız Kulesi, hakkında çeşitli rivayetler anlatılan, efsanelere konu olan, İstanbul Boğazı’nın Marmara Denizi’ne yakın kısmında, Salacak açıklarında yer alan küçük adacık üzerinde inşa edilmiş yapıdır.
Uzun lafın kısası; Son çaylarınızı akşam vakti kız kulesi işliğinde için ve manzara şölenine şahit olun. başka aramayın istanbul bu kadar 🙂 hadi kendinize dikkat edin, Allah’a emanet olun.

Yorumlar